ADVISORY BOARD

Kulturmødet har samlet et Advisory Board med mere end 40 personer med kompetencer indenfor kunst, kultur, formidling og organisation. Medlemmerne inspirerer løbende kulturmødets redaktion med viden, inspiration og netværk. Advisory Boarded samles én gang om året og består i øjeblikket af nedenstående medlemmer.

 
Christian-Have.jpg

Christian Have

Kreativ direktør hos Have Kommunikation. Har arbejdet med store kulturevents i Danmark, USA, Rusland og Asien og modtaget adskillige priser for sit arbejde. Tidligere adjungeret professor Aalborg Universitet og Copenhagen Business School. Forfatter til adskillige bøger.

Clement-Kjarsgaard.jpg

Clement Kjersgaard

Tv-vært, skribent og foredragsholder. Bachelor i filosofi, politik og økonomi Oxford University. BA scient. pol. Københavns Universitet. Kendt fra DR-programmer som Debatten og Hos Clement. Udgiver af det politiske magasin RÆSON, foredragsholder og ordstyrer. Modtager af Publicistprisen.

Emilia-Van-Hauen.jpg

Emilia van Hauen

Kultursociolog, foredragsholder, konceptudvikler, strategisk rådgiver, forfatter og kommentator. Ofte brugt som fast kommentator i flere medier herhjemme, bl.a. Jyllandsposten, Børsen og Femina samt flere udenlandske medier som BBC World, BBC, RTL, Libéraion, det franske Elle.

Hassan-preisler.jpg

Hassan Preisler

Forfatter, dramatiker, skuespiller og radiovært. Debuterede i 2013 med den autofiktive roman "Brun mands Byrde", som både høstede anmelderroser og vandt flere priser. Er en erfaren foredragsholder og har været moderator på samtaler over det meste af landet i mange forskellige sammenhænge.

 
Lasse+Marker+%28mail18%29.jpg

Lasse Marker

Partner i konsulentbureauet Rasmussen & Marker, der er kulturlivets rådgivere. Cand.soc. i Statskundskab og Historie. Tidligere radiovært på P1 og tv-vært på DR2, samt forfatter til flere bøger om kommunikation. Desuden ekstern lektor på KU og bestyrelsesmedlem i flere kulturbestyrelser.

Anders_Laursen_foto_UlrikJantzen+-+S%26H-TINT.jpg

Anders Laursen

Musiker, oprindelig uddannet civilingeniør. Har siden 1992 været formand for Dansk Musiker Forbund.

Helle%252BSolvang.jpg

Helle Solvang

Selvstændig dokumentarist, vært, kulturformidler og ‘grøn folkeoplyser’. Udvikler møder og konferencer, som inddrager alle deltagere aktivt. Uddannet Cand.mag. i Musikvidenskab og Moderne Kultur. Har som radio- og scenevært formidlet sprogbevidsthed, natur, sundhed, litteratur, historie, sang og musik i DR igennem 20 år, bl.a. ‘Sproglaboratoriet’, ‘DR-Romanprisen’, ‘Vita’, ‘Spil for livet’ og ‘Vis mig din sang, skat!’

Michael%2BMetz%2BM%25C3%25B8rch%2B%2528CM%2B2016%2529.jpg

Michael Metz Mørch

Forhenværende generalsekretær, Dansk Kulturinstitut. Omfattende karriere inden for diplomati og erhvervsliv, bl.a. ambassadør i Riga og Warszawa og generalkonsul i New York. Tidligere direktør i SAS, TV2 Reklame og BG- og Bikubenfondene. Mange bestyrelsesposter bl.a. i dansk kulturliv.

 
Christian+Nissen+%282018%29.jpg

Christian Nissen

Freelancerådgiver, forfatter, medlem af forskellige udvalg og bestyrelser. Oprindelig universitetslektor ved KU., senere forskellige stillinger i miljøministeriet, finansministeriet, på Nationalmuseet og Rigshospitalet og i DR. Har skrevet og redigeret artikler, rapporter og bøger om politik, ledelse, medier og kulturpolitik.

Cecilie+Waagner+Falkenstr%C3%B8m+2+%28CM+2015%29.jpg

Cecilie Waagner Falkenstrøm

Kunstner og ph.d. forsker på Royal College of Art i London. Cecilie arbejder i spændingsfeltet mellem kunst og kunstig intelligens. Hun har bl.a. vundet flere internationale kunstpriser for ARTificial Intelligence FRANK.

GittaMalling+-+S%26H-TINT.jpg

Gitta Malling

Skuespiller, innovator og administrator i teaterverdenen. Uddannet på Philippe Gauliers teaterskole i London. Grundlægger af teatergruppen Teaterkavalleriet 1989. Instruktør siden år 1996. Fra år 2001 leder af Limfjordsteatret.

Christian%2BStadil%2Bfoto%2Baf%2BDaniel%2BKarlsson%2B-%2BS%2526H-TINT.jpg

Christian Stadil

Virksomhedsejer og stifter, bestyrelsesformand, direktør, investor, forfatter og adjungeret professor (CBS). Er ejer af og CEO i det globale Konglomerat THORNICO, bestående af mere end 120 operationelle virksomheder, herunder den kendte sportsvirksomhed Hummel. Er specielt kendt for sin kreative og innovative tænkning, samt sin ledelsesfilosofi Company Karma.

 
JohannesAndersen%2B-%2BS%2526H-TINT.jpg

Johannes Andersen

Samfundsforsker, lektor Aalborg Universitet. cand. mag. Samfundsfag og Nordisk sprog og litteratur AAU. Kendt kommentator, samfundsdebattør, foredragsholder og moderator.

Henrik+K%C3%B8hler+sh.jpg

Henrik Køhler

Direktør, Teatercentrum. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole.  Formand for bestyrelsen Scenit. Tidligere. bestyrelsesformand for Scenekunstens Udviklingscenter - Odsherred Teaterskole. Tidligere. medlem af Aftagerpanelet, Statens Teaterskole.

Elsebeth+Gerner+Nielsen+-++S%26H+-+TINT.jpg

Elsebeth Gerner Nielsen

Rektor Designskolen Kolding. Cand. rer. soc. Odense Universitet. Tidligere MF (Radikale Venstre) og kulturminister. Mange tillidshverv i dansk kulturliv. Forfatter til flere bøger og modtager af flere priser.

Jesper+Beinov+%28CM+2014%29.jpg

Jesper Beinov

Forhenværende kultur-, debat- og navneredaktør, Berlingske Tidende, samt chef for Berlingskes Lederkollegium. Siden efteråret 2016 særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen, først i Finansministeriet og nu i Forsvarsministeriet.  Uddannet cand.mag. i Historie og Dansk fra Københavns Universitet, Master i Europastudier (KU) samt Master i Redaktionel Ledelse (SDU).

 
Iben+Albinus+af+Isak+Hoffmeyer+2.jpg

Iben Albinus Sabroe

Forfatter og filmanmelder, cand. mag. i Engelsk og Æstetik & Kultur. Tidligere journalist og anmelder på Information og Berlingske og mangeårigt bestyrelsesmedlem i Danske Filmkritikere. Nu selvstændig manuskriptforfatter og ekstern lektor i Manuskriptudvikling på Syddansk Universitet. Medlem af Kulturmødets bestyrelse.

Kent%2BMartinussen.jpg

Kent Martinussen

Administrerende direktør i Dansk Arkitektur Center. Kent er uddannet arkitekt ved udenlandske arkitektskoler med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole. Han har undervist og forsket ved danske og udenlandske universiteter og arkitektskoler og drevet egen tegnestue med talrige internationale projektudstillinger i Asien, Arabien, Europa og USA af egne arkitekturprojekter.

Christina+Paps%C3%B8+Weber+sort+hvid+%2B+tint.jpg

Christina Papsø Weber

Christina Papsø Weber er leder for center for Kultur og Turisme, Helsingør Kommune. Hun er tidligere direktør i Center for Kultur og Udvikling (CKU), Hun er uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet og University of Pennsylvania og har tidligere været leder af formidlingsafdelingen på Kunstmuseet ARKEN. Hendes vigtigste interesse- og arbejdsområder er interkulturel dialog, samtidskunst og publikumsudvikling.

Katja+Holm+-+S%26H-TNT.jpg

Katja Holm

Moderator og vicepræsident, FIA. Tidl. formand for Dansk Skuespillerforbund. Uddannet ved skuespillerskolen Aarhus Teater 1997. Medvirket i bl.a. Arvingerne, Ditte & Louise, m. fl. Modtager af årets Reumert. Foredragsholder og underviser. Uddannet mediator og projektleder med stor indsigt i kulturverdenen.

 
Kirsten+Svensmark+M%C3%B8ller+%28mail17%29.jpg

Kirsten Svensmark Møller

Projektleder for Børn, Unge og Talent i KulturKANten 2017-2020. Tidligere fri- og musikskolelærer og har altid brændt for kulturfagene - ikke mindst i forhold til at arbejde med dem tværfagligt.

Jens+Galschi%C3%B8t+sorthvid+300+x+200.jpg

Jens Galschiøt

Billedhugger, Art in Defence of Humanism. Udfører samfundskritiske skulpturer og installationer. Fortrinsvis opstillet i det offentlige rum verden over. Indehaver af et stort fabriksområde i Odense med bronzestøberier, gallerier og værksteder. Har lavet kunst siden 80erne og happenings siden Svinehunden i ‘93. 

Lena Brostrøm Dideriksen (fotograf Ole Haupt) - pressefoto - S&H-TNT.jpg

Lena Brostrøm Dideriksen

Fm Dansk Artist Forbund. Uddannet og udøvende sanger. Kendt debattør, kulturudvikler og organisationsmenneske. Står blandt andet bag uddannelsen Kunstgreb.

Leif+L%C3%B8nsmann+2017.jpg

Leif Lønsmann

Journalist, tidligere radiodirektør i DR, nu chef for DR Koncerthuset, som efter åbningen i 2009 har mangedoblet aktiviteterne og i dag er et af landets førende venues.

 
Solveig+Thorborg+sorthvid.jpg

Solveig Thorborg

Solveig Thorborg, cand. mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling. Leder af Salaam Film & Dialog siden 2004, koordinator af outreachprojektet ArtReach på Nikolaj Kunsthal 2010-12. Underviser på EU publikumsudviklingsprojekt Adeste 2015-16. Publikationer: Undervisningsmaterialer, undervisningspakkerne I 7 SIND og 3 KLASSER PÅ VEJ samt bogen Aktiv læring med film – fokus på det afrikanske kontinent.

SigneLundJuhler+S%26H-TINT.jpg

Signe Lund Juhler

Direktør i Fonden Filmtalent. Sekretariatschef i Screen Talent Europe. Bestyrelsesmedlem i Fonden Voxhall og bestyrelsesforkvinde for dansekompagniet Don Gnu. Kulturnørd, motorcyklist og mor til 2.

Ulla+Voss.jpg

Ulla Voss Gjesing

Centerchef ved Kulturprinsen, Udviklingscenter for Børne - og Ungekultur i Viborg, idé- og projektudvikler, procesfacilitator, mentor og coach, rådgiver for projekter med lokal, regional, national og international impact. Netværksskaber i FOKUS: Forum for kunst og kultur i skolen, BUM - Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland, KULTProjektet: Små børns møde med kunst og kultur.

Lene%2BHjorth%2B07.jpg

Lene Hjorth

CSR-direktør i Jyske Bank, bestyrelsesformand og forfatter. Uddannet fra Københavns Universitet, Dansk og Idræt. Master i Kommunikation fra RUC. Har udviklet og arbejdet med tværsektorielle partnerskaber gennem de sidste 30 år med fokus på at udvikle lokalmiljøerne i samarbejde med borgere og erhvervslivet.

 
J%C3%B8rgen+Thorup+%28mail2017%29.jpg

Jørgen Thorup

Sanger og sangskriver. Formand for Dansk Kunstnerråd siden 2015. Formand Spil Dansk Foreningen. Næstformand DPA - for sangskrivere, komponister og tekstforfattere.

Malene+Lund%C3%A9n+godkendt+billede+-+S%26H-TINT.jpg

Malene Lundén

Forfatter, foredragsholder og kunstner med en lang række af oplæg, udstilling og kort film i hele verden. Leder af kommunikation og udvikling på Samsø Energiakademi. Uddannet dokumentarfotograf på Nordens Fotoskole.

Ricco+Victor+sorthvid+%2B+tint.jpg

Ricco Victor

Kulturleder, kunstner og kommentator. Direktør for Spil Dansk, der med Spil Dansk Ugen i sin spredning og mangfoldighed er Danmarks største musikbegivenhed. Ofte brugt som oplægsholder og debattør, og medvirker i en række tænketanke og udvalg i kulturlivet. Diplomuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og medvirker på adskillige albums. Har som professionel musiker spillet mere end 1.000 koncerter i Danmark.

mikkel+vinther+%28mail+2016%29.jpg

Mikkel Vinther

Projektleder, Digitale Ambassadører ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet. Underviser i sociale medier og digital dannelse på Krogerup Højskole. Tidligere ungdomsrådgiver i Kulturministeriet og i 5 år tilknyttet Netværket af Ungdomsråd - paraplyorganisation for alle Danmarks frivillige ungdomsråd. - huse og - miljøer. Tidligere formand for spillestedet URT, Ungdomsrådet i Thy.

 
Rane+Baadsgaard+Lange+-+S%26H-TINT.jpg

Rane Baadsgaard Lange

Lærer Vestjyllands Højskole i økologisk iværksætteri. Cand. scient. pol. Københavns Universitet. Tidligere arbejdet med udviklingsbistand og bæredygtighed på Dansk Institut for Internationale Studier.

Preben+Melander+-+S%26H-TINT.jpg

Preben Melander

Professor Copenhagen Business School, direktør hos Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse, forsker og markant iværksætter, bl.a. initiativtager til netværket Sacre.

Mikkel%2BBogh%2B-%2BPressefoto%2B2.jpg

Mikkel Bogh

Direktør for Statens Museum. Uddannet kunsthistoriker, har arbejdet i 10 år som forsker og institutleder ved Københavns Universitet og har virket 9 år i rollen som rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Forfatter til artikler og bøger om europæisk kunst og kunstteori. Har en fortid som kritiker ved Dagbladet Information og Weekendavisen.

Magnus+Restofte.jpg

Magnus Restofte

Kommunikationschef og medlem af direktionen, Det Kongelige Teater. Cand. Comm'er. Tidligere souschef og kommunikationschef på spillestedet VEGA, medlem af steering commitee for det europæiske samarbejde Liveurope. Jurymedlem for Artbeatprisen samt Kravlingprisen. Foredragsholder og debattør.

 
Mille+Obel+H%C3%B8ier+-+S%26H-TINT.jpg

Mille Obel Høier

Proceskonsulent og iværksætter. Ejer af konsulenthuset Mille Obel som leder og faciliterer forandrings- og udviklingsprocesser. Forfatter til bogen Kreativ Procesledelse og uddannet KaosPilot. Tidligere leder af kulturprojekthuset Frontløberne og initiativtager og projektleder på udviklingen af en ny kreativ og kulturel ungdomsuddannelse i Danmark under navnet KKX.

Niels+Righolt+-+S%26H-TINT.jpg

Niels Righolt

Direktør, Center for Kunst og Interkultur. Uddannet i litteratur, moderne kultur og kommunikation fra Københavns Universitet og Centro de lengua y arte Sevilla. Tidligere kommunikationschef, projektkoordinator Kulturby 96, leder af bl.a. Møstings Hus, direktør Dunkers Kulturhus Helsingborg og leder af Cultures. Niels sidder i en række europæiske netværk og bestyrelser.

Olav+Hesseldahl+%28mail+2016%29.jpg

Olav Hesseldahl

Olav Hesseldahl er cand.mag. i Filosofi og medstifter af NGO'en Ungdomsbureauet, der engagerer unge i samfundsdebatter gennem workshop, bøger, festivalaktiviteter og analyser. Ungdomsbureauet står f.eks. bag Ungdommens Folkemøde, Danmarks første demokratifestival for unge.

Per+Erik+Veng+-+S%26H-TINT.jpg

Per Erik Veng

Tidligere direktør, Dansk Kulturinstitut i Bruxelles med operationsområdet Benelux og det tysksprogede område. Tidligere orkester- og korchef i DR og presse- og kulturchef, ambassaderåd i Berlin. Studier i germansk filologi, teater- og musikvidenskab på Københavns Universitet, interne uddannelser i Danmarks Radio og på Stanford Research Institute i USA. Medlem af flere kulturbestyrelser og -udvalg i Danmark og Norden.

 
Peter+Aalb%C3%A6k+Jensen+-+S%26H-TINT.jpg

Peter Aalbæk Jensen

Producer, medstifter og forhenværende direktør Zentropa. Kontroversiel film- og erhvervspersonlighed. Uddannet på Statens Filmskole (skuespiller og manuskriptforfatter). Modtager af Æres-Bodil for sit arbejde med dansk film.

Peter+Kirk+-+S%26H-TINT.jpg

Peter Kirk

Peter Kirk er skuespiller, instruktør og leder af teatret Asterions Hus. Desuden er han initiativtager til og direktør af Teaterøen i København.

Peter+Westphael+sorthvid+%2B+tint.jpg

Peter Westphael

Teaterleder Randers Egnsteater. Talsmand for Scenet.

Evanthore-Vestergaard-foto-Michael-Erfurth.jpg

Evanthore Vestergaard

Journalist, forfatter, komponist og kulturel iværksætter. Idémand bag Kulturmødet og andre store kulturprojekter, nu kurator og moderator ved Kulturmødet. Ejer og driver Forlaget Nordkraft (DK) og AventureMusic (F og D). Bosat i Berlin.

 
Foto på vej.jpg

Benjamin Boe

Formand Dansk Skuespillerforbund

Foto på vej.jpg

John Norden

Stifter af Mybanker.dk

Foto på vej.jpg

Ole Winther

Kontorchef Museer, Slots- og Kulturstyrelsen